reede, 19. november 2010

Reisiks pakkimine

Kes siis ei oska pakkida? See ju kerge ja loogiline! Tavaline asi ju!
Kindlasti - paned asjad kotti ja lähed.
Reisipeal aga võib selguda, et osad asjad jäid maha või on üleliigsed.
Selleks, et midagi meelest ei läheks panen siia kirja mõned soovitused reisile kaasavõtmiseks.

 1. Kui reisida Euroopa piires siis aitab ainult ID-kaardist( ei tee paha igaksjuhuks passi kaasa võtmine, sest kunagi ei tea kui ID-kaart kaotsi võib minna). Väljaspool Euroopat tuleb kindlasti kaasa võtta pass.

 2. Soovitav on paar päeva enne reisi välja otsida lennu-, bussi või rongi piletid, et need maha ei ununeks.

 3. Soovitav on võtta haigekassast Euroopa ravikindlustus kaart, sest kunagi ei tea millal seda vaja võib minna. Sedasi tagad omale korraliku arstiabi Euroopas.

 4. Üheks kordaläinud reisi eelduseks on mugavad jalanõud. Olenevalt reisi tüübist kas siis saapad, tossud või sandaalid. Pole ju mugav olla reisil, kui jalanõud hõõruvad.

 5. Riietus sõltub täpsemalt kuhu suundud, kui kauaks ja mis aastaajal.3-4 mugavat särki, vähemalt paar pükse ja muu pesu.

 6. Ei tasu unustada hügieenitarbeid. Hambahari, hambapasta, seep või duššigeel.

 7. Ennem reisile minekut tasub vaadata üle ka tehnika.
Telefon
- et aku oleks täis ja kui on teada, et reisijooksul võib aku tühjaks saada siis kindlasti ka laadija. Telefon võib olla kohati tarbetu, kuid siiski võib sind aidata ekstreemsetes olukordades, mida ei suuda keegi ennustada.   
Fotoaparaat - kui plaanis on palju pilte teha, siis oleks mõistlik varuda 2 akut ja veenduda mälukaardi mahukuses. Igaksjuhuks on soovituslik ka laadija kaasa võtta, kuid alati pole see vajalik.
Mp3 mängija - kui reis näeb ette palju liikumist transpordiga, siis kulub hea abimees mp3 mängija alati ära. See ei võta palju ruumi, kuid vahel on tõeliselt hea reisikaaslane.

 8. Minnes reisile lennukiga on soovitav uurida, et mida tohib ja mida mitte       lennukisse kaasa võtta.

 9. Minnes reisile telgiga läheb kindlasti vaja magamiskotti, taskulampi, tikke, väikest potti söögitegemiseks ja/või priimust ja igaaksjuhuks kile kui vihma hakkab sadama.

 10. Kõige lõpuks on tore ju mäletada oma reisi ka hiljem nii mõnekümmene aasta möödudes. Selleks võta kaasa vihik ja pastakas ning hakka pidama reisipäevikut. Usu mind seda hiljem lugedes veendud, kui hea idee see oli.

Erinevaid pakkimise viise ja võimalikult väikse kotiga reisimise võimalusi on palju. Selleks, et leida endale just see õige tuleb katsetada ja mõelda loogiliselt.

Kust kohast, siis osta matkavarustust?
On olemas mitmeid erinevaid matkapoode aga kõike reisiks vajalikku saab osta ka netist ja ei pea sellepärast minema poodi aega raiskama. Näiteks www.matkakaup.eu on koht, kus on suhtleiselt hea valik ja ka head hinnad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar