pühapäev, 16. jaanuar 2011

Mida teha, kui pagas on kaotsi läinud?

Iga reisija loodab, et tema pagas ei lähe kunagi kaotsi. Mida tihedamini reisida seda tõenäolisem see aga on. See on iga reisiselli õudusunenägu.
Kui pagas ei tule ega tule lennukilt maha tuleks natukene ringi vaadata. Äkki keegi on segamini ajanud ja kogemata vale kohvri võtnud ning selle karusellilt maha juba tõstnud. Kui aga seda tõesti kusagil pole näha tuleks koheselt minna kaotatud pagasi infosse. Anda enda andmed täita vajalikud dokumendid ja oodata edasisi juhendeid.
Kindlasti tuleks alles hoida lennule minnes paber, mis antakse pagasi ära andmisel. See on kõige tähtsam, sest ilma selleta on raske leida kadunud pagasit.
Tavaliselt leitakse enamus kaotsiläinud pagasid ülesse ja tuuakse mõningase hilinemisega reisijale järgi.

Soovitav on teha ka pagasikindlustus reisides lennukiga. Tänu sellele võib vahel oluliselt leevendada oma reisi ebameeldivusi. Kindlustusfirmad ei kipu oma tooteid väga tutvustama klientidele ja kes see jõuakski läbi lugeda pagasikindlustusel antavaid pabereid. Tavaliselt on need väga väikese kirjaga ja võimalikult keerukalt kirjutatud.
Siinkohal tooksin ära tähtsamad punktid pagasikindlustuses.
  • kui pagas on läinud kaotsi ja pole käsipagasis ei hambaharja ega ka riideid, siis võib vabalt need osta lähimast poest. Kindlustus maksab kinni kuni 30 Eurot juhul, kui pagas on hilinenud 4 tundi omanikuni. Teisisõnu, kui pole saanud oma kohvrit ja see pole hotelli järele saadetud 4 tunni jooksul, siis võib omale esmatarbe kaupa osta 30 Euro väärtuses. Mis on ka ju tegelikult loogiline ja mõistlik.
  • Juhul, kui kohver saabub lennukilt ja see pole enam sama terve, kui lennukisse andes on võimalik lasta oma kohver terveks teha kindlustuse või siis lennufirma poolt.



                                

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar